2 olika strategier för annonsering på Facebook

Annonsering på Facebook är ett effektivt sätt att nå ut till målgruppen med ett budskap. Det finns två olika strategier för annonsering på Facebook: organisk och betald. Organisk annonsering innebär att posta innehåll på din Facebook-sida som dina följare sedan kan se och interagera med. Betald annonsering är en annan strategi som involverar skapa ett sponsrat inlägg eller en videoannons som visas i feeden av användare som matchar den målgrupp du väljer.

Utnyttja Facebooks målgruppsinställningar

Facebooks målgruppsinställningar är ett mycket användbart verktyg för att nå ut till den målgrupp man önskar. Genom att ställa in rätt inställningar kan man nå ut till exakt den typ av personer som man vill nå med sitt budskap. Detta gör det enklare och mer effektivt att kommunicera med potentiella kunder och/eller klienter.

Välj rätt format för din annons

När du skapar en annons, är det viktigt att du väljer ett lämpligt format. Detta beror dels på vilken typ av annons det är – om det är en bild, video eller text – och dels på vilket medium du använder för att nå dina målgrupper. På webben finns det olika typer av bannerannonser, sökordsannonser och displayannonser, medan TV-kanaler ofta har större reklamfilmer. Radio-, tidnings- och tidskriftsreklam är oftast kortare i formatet. När du väljer format för din annons bör du alltså titta på både innehåll och kanal/medium som den ska visas i.

Anpassa ditt bud efter målet med annonsen

En bra annonsering kräver en strategi. Ditt mål med annonsen bör vara att nå ut till så många som möjligt av din targetgrupp. För att göra detta behöver du analysera vem dina kunder är och vad de vill ha. Med den informationen kan du sedan anpassa ditt bud efter målet med annonsen. En bra budget för annonsering är cirka 2-3% av företagets totala omsättning.

Testa olika versioner av din annons

Det är väldigt enkelt att testa olika versioner av din annons. Du behöver bara göra några enkla steg. Först och främst, skapa flera versioner av din annons. Se till att varje version har en unik titel och text. Sedan, sätt upp ett konto på en PPC-annonseringstjänst som Google Adwords eller Microsoft Ads. Gå in i ditt konto och skapa en ny annonskampanj. Välj den grupp av användare du vill måla med din annons (exempelvis: män mellan 20-30 år som bor i Stockholm). Denna grupp av användare kommer sedan att se alla olika versioner av din annons och du kan följa vilken som presterar bäst genom att titta på statistiken för antalet visningar, klick, etc..

Uppdatera och optimera regelbundet

Din dator är en viktig del av din vardag. Den hjälper dig att kommunicera med andra, arbeta och spela. Och som alla andra tekniska prylar behöver den regelbunden underhåll för att fungera optimalt. Här är några tips på hur du kan ta hand om din dator:

* Stäng av datorn regelbundet och starta om den. Detta hjälper till att rensa minnet och förhindrar att program blir låsta.

* Installera de senaste uppdateringarna för operativsystemet och programvaran så fort de släpps. Dessa innehåller ofta fixar för bugs och säkerhetshål, samt nya funktioner och förbättringar.

* Använd ett antivirusprogram och en brandvall (firewall) för att skydda mot skadlig kod, virus och hackerangrepp. Se till att dessa program uppdateras regelbundet med de senaste säkerhetsfixarna.

* Rensa bort onödig temporär filer från datorn med jämna mellanrum, detta kan göras med inbyggda verktyg i Windows eller MacOS eller genom att installera ett dedikerat rengöringsprogram.
Folk brukar inte titta på deras batterier i telefoner mycket, utan bara byter dem naturligtvis när de tar slut helt (och ibland innan). Dock finns det flera olika metoder man kan använda sig av för optimal batteritid i sin mobiltelefon!