6 tips från oss som jobbar med Pinterest

6 tips från oss som jobbar med Pinterest: 1. Se till att du har en stark profilbild och ett gäng användarvänliga boards. 2. Var aktiv – ladda upp nya pins regelbundet för att hålla dina användare intresserade. 3. Utnyttja hashtags för att nå ut till fler användare och gör dina pins sökbara. 4. Engagera dig i andra användares innehåll genom att gilla, kommentera och repinna deras pins. 5. Analysera din trafik med hjälp av verktyget Insights för att se vad som fungerar och optimera ditt innehåll efter detta 6 . Använd tjänsten Promoted Pins för att betala för extra exponering av ditt innehåll på plattformen

Var beredd att lägga ner tid på din Pinterest-strategi

För att lyckas med din Pinterest-strategi är det viktigt att du lägger ner tid och energi på den. Planera dina pins och boards i förväg, tänk ut hur du vill presentera ditt varumärke och se till att innehållet du delar är intressant och användbart för din målgrupp. Regularitet är också en viktig faktor – se till att du pinar regelbundet så att ditt varumärke hålls levande i folks medvetande. Med en bra strategi kan Pinterest bli ett mycket kraftfullt verktyg för dig som vill nå ut med ditt budskap till fler människor.

Utnyttja de olika sökfunktionerna på sajten

Det går att söka på sajten på olika sätt för att hitta det man är intresserad av. Man kan använda den vanliga sökfunktionen som finns i webbläsaren, men man kan också använda de mer avancerade sökfunktionerna som finns på sajten. Det går till exempel att filtrera efter olika kategorier eller taggar, eller söka efter inlägg med vissa ord i titeln. Dessa funktioner gör det enklare att hitta det man är ute efter, och man slipper leta igenom alla inlägg en för en.

Analysera och testa dina inlägg innan du släpper dem

Innan du släpper dina inlägg för världen att se, analysera och testa dem först. Se till att de är korrekt grammatikaliskt och stavning av ord. Kontrollera sedan om ditt innehåll är intressant, läsvärt och relaterat till det ämne eller den nichen du skriver om. Ditt inlägg bör vara unikt och ge värdefull information som inte redan finns ute på nätet. En annan sak att titta på är din bloggs layout och design. Se till att det ser professionellt ut och enkelt kan navigeras av besökare. Naturligtvis måste du ha call-to-actions placerade strategiskt i ditt inlägg så folk vet vad de ska göra hitta mer information från dig eller köpa produkter / tjänster från dig.

Hitta bra influencers och samarbeta med dem

Innan du börjar leta efter influencers är det viktigt att förstå vad du vill uppnå med samarbetet. Vad är målet med kampanjen och hur kan en influencer hjälpa dig att nå det? När du vet svaret på dessa frågor blir det lättare att hitta rätt personer.

Det finns olika sökmotorer som gör det enkelt att hitta potentiella influencers, till exempel BuzzSumo och TribeGroup. Du kan söka efter personer i en specifik bransch eller stad, och se vilka som har de flest followers och har delat dina inlägg tidigare.

När du har hittat några intressanta profiler är det dags att ta kontakt. Skriv ett personligt meddelande till varje influencer för att introducera dig själv och berätta om din idé. Ge dem sedan möjlighet att fritt svara på om de är intresserade av samarbetet eller inte.

Var kreativ när du använder hashtags

Du bör använda hashtags för att vara kreativ när du postar på sociala medier. Detta gör det möjligt för dina följare att hitta ditt inlägg och interagera med det. Hashtags kan också användas för att skapa lektioner eller tävlingar.