Använd dessa 3 tips för succé med din online-verksamhet på Pinterest

För att lyckas med din online-verksamhet på Pinterest finns det tre viktiga saker du kan göra. Först och främst, se till att dina pins är optimerade för sökningar. Detta innebär att du använder relevanta nyckelord i titeln och beskrivningen av ditt inlägg, samt lägger till en tagg i bilden som beskriver innehållet.

För det andra, anslut dig till relevanta grupper och tavlor som matchar din verksamhet eller produkt. Detta gör det möjligt för fler människor att hitta ditt innehåll och ökar chansen för repinningar.

Till slut, var aktiv på plattformen genom att interagera med andras pins – gilla dem, kommentera dem eller repinna dem. Ju mer aktiv du är desto större chans har du att bli uppmärksammad och lyckas med din online-verksamhet på Pinterest!

Utnyttja Pinterests sökfunktion

Pinterest är en av de mest användarvänliga och populära sociala nätverkssajterna på internet idag. Oavsett om du vill söka efter inspiration för ditt hem, din matlagning eller bara något roligt att göra på en ledig dag, finns det alltid massor av fantastiska idéer att hitta på Pinterest. Dessutom är det mycket lättare att söka i jämförelse med andra sociala medier; allt du behöver göra är att skriva in vad du letar efter i Pinterests snabba och smidiga sökfunktion!

Använd riktiga bilder och infografik

Vissa människor är av den uppfattningen att det inte spelar någon roll vilka bilder man använder på sina bloggar och hemsidor, eftersom alla verkar fungera lika bra. Detta är dock inte helt sant. En undersökning från 2013 visade att infografik och riktiga fotografier ger mycket bättre resultat än enklare bilder gjorda i Photoshop eller andra program. Resultaten var tydliga: Infografik och riktiga fotografier ledde till högre klickfrekvens, delningsfrekvens och konverteringsfrekvens. Anledningen till detta är ganska enkel: Människor uppskattar verklighetstroget material som de kan relatera till. Om du vill ha framgång med ditt innehåll är det alltså viktigt att du använder riktiga bilder och infografik.

Var kreativ med dina inlägg

Det är viktigt att vara kreativ med dina inlägg på sociala medier. Detta gäller särskilt om du vill nå ut till en större publik. Medan det finns många olika sätt att vara kreativ, är det tre huvudsakliga punkter du bör fokusera på: användning av bilder, video och interaktion.

Bilder är ett mycket effektivt sätt att förmedla budskap på sociala medier. En studie visade att tweets som innehöll bilder hade 18% fler klickar, 89% fler favoriter och 150% fler retweets jämfört med de som inte innehöll några bilder alls. Så se till att ladda upp en bild till dina inlägg – det kan verkligen göra en enorm skillnad!

Videoinlägg är också ett bra alternativ för att vara kreativ på social media. De har visat sig ha högre engagemang (klickrate, delningar etc.) jämfört med vanliga text- och bildinlägg. Om du inte vet hur man gör videor, finns det massor av guider online som kan hjälpa dig igång.

Slutligen är det viktigt att interagera med andra användare i din nisch om du vill lyckas på social media. Ingen vill bara följa en person som aldrig ger dem något annat än reklam i form av affischeringar eller blogginlägg – detta leder snabbt till unfollows och ingen engagemang alls från din sida. Interagerar istället genom att svara på frågor, starta diskussioner och ge feedback till andras innehåll; Detta bygger upp lojalitet mot din brand / produkt / tjänst samtidigt som du etablerar dig sj

Använd hashtags effektivt

#Hashtags är ett effektivt sätt att få ditt innehåll sett av fler människor. Genom att använda hashtags kan du målgruppsanpassa ditt innehåll, göra det mer sökbart och hitta nya potentiella kunder. Men det finns några saker du bör tänka på när du använder hashtags för att maximera din reach.

Först och främst, välj hashtags som är relevanta för ditt innehåll och din bransch. Använd inte för många hashtags – en eller två riktigt bra hashtaggar kommer långt! Undvik också att använda samma hashtaggar hela tiden – varierar dem istället för att hitta nya relevanta publikvarje gång.

Tillsammans med ett par effektiva hashtags, se till att ditt innehåll är unikt, engagerande och intressant. Kombinera alltså text, bilder och video på ett smart sätt för maximal effekt!

Engagera dig i andra användares innehåll

Det är viktigt att engagera sig i andra användares innehåll för att hålla den sociala plattformen levande och intressant. Genom att kommentera, gilla och dela inlägg från andra blir det en two-way street där man både ger och tar. Man kan lätt glömma bort detta när man barascrollar igenom sina flöden, men ett litet engagemang kan göra stor skillnad för personen som har skapat innehållet. Dessutom är det roligare för alla parter om man tar tiden att interagera istället för att bara konsumera!