Gör ditt företag mer lönsamt med hjälp av Pinterest

Pinterest är ett av de mest användarvänliga och kostnadseffektiva verktygen för nätmarknadsföring som finns idag. Om du inte redan använder Pinterest för att marknadsföra ditt företag, bör du absolut titta närmare på detta fantastiska verktyg!

Med Pinterest kan du enkelt skapa visuella ”pinboards” med produkter och tjänster från ditt företag, som andra användare sedan kan spara till sina egna pinboards. Detta gör det mycket enkelt för potentiella kunder att hitta just det de letar efter, och ger dig samtidigt möjlighet att visa upp alla unika aspekter av ditt varumärke.

Förutom att låta användare spara dina pins till deras egna pinboards, kan Pinterest också fungera som en direktlänk till din hemsida – perfekt om du vill öka trafiken till din webbplats! Och medan detta alla redan är bra skäl att börja använda Pinterest i din marknadsföring, finns det ytterligare en funktion som gör verktyget extra effektivt: ”Rich Pins”. Rich Pins ger dig möjlighet att inkludera mer information i dina pins, såsom priser, recensioner och leveransstatus – vilket gör det hela mycket enklare för potentiella kunder att hitta precis vad de letar efter utan att ens behöva lämna Pinterest.

Effektivare marknadsföring på Pinterest

Pinterest är en visuell social bookmarkingstjänst som lanserades 2010 och som underlättar för användare att hitta och spara (pinna) idéer på nätet. Tjänsten fungerar ungefär som en digital version av en inspirationstavla eller moodboard, och gör det möjligt för användare att samla in idéer från hela webben på ett ställe. Pinterest har i dag över 200 miljoner aktiva användare, varav 70 % är kvinnor mellan 25-54 år.

Företag kan dra nytta av Pinterest genom att skapa inspirerande innehåll i form av bilder och videoklipp, produktbilder med intressanta beskrivningar, infografik med tips & tricks osv. Detta innehåll kan sedan delas med dina följare på Pinterest, samt crosspostas till andra sociala plattformar såsom Facebook och Twitter för ytterligare exponering.

En annan bra strategi för företag på Pinterest är att utnyttja tjänstens sökfunktion genom att optimera sina pins med relevanta hashtags (#) och keyword descriptors (ex: #interiordesign #scandinavianstyle). Detta gör det möjligt for potentiella kunder att hitta ditt innehåll när de söker efter relaterade begrepp – och kan leda till fler followings, interaktioner och ultimately sales.

UtnyttjaPinterest som ett verktyg för att bygga ditt varumärke

Pinterest är ett mycket användbart verktyg för att bygga ditt varumärke. Detta sociala nätverks webbplats använder en visuell bokmärkesmetod som gör det möjligt för användare att spara och dela intressanta inlägg, bilder och idéer. Användare kan skapa olika ”pinboards” (visuella bokmärken) med olika teman, vilket gör det enkelt att hitta och dela intressanta saker med andra.

Dessutom är Pinterest en av de snabbast växande webbplatserna just nu, så det är absolut värt att utnyttja den som ett verktyg för att bygga ditt varumärke. Det finns massor av olika saker du kan göra på Pinterest för att marknadsföra din verksamhet eller produkt, såsom:
* Att skapa pinboards om olika teman relaterade till din verksamhet/produkt.
* Att ladda upp unika och intressanta bilder på dina pinboards (detta kommer hjälpa till att locka besökare).
* Att ladda upp videos om din verksamhet/produkt på YouTube och sedan delar dem på dina pinboards (detta ger dig dubbel exponering – via YouTube och Pinterest).
* Att delta i relevanta diskussioner i grupper eller på andras pinboards – detta visar att du är engagerad i samtalet kring ditt område och hjälper till att positionera dig som en expert inom detta.

Attrahera nya kunder till ditt företag med hjälp av Pinterest

Det finns flera sätt att använda Pinterest för att hjälpa ditt företag att växa. För det första är det en bra idé att skapa ett anständigt och professionellt utseende på din profil. Detta innebär inte bara ett snyggt logo, men också se till att du har gott om unika pins som representerar ditt varumärke. Se till att du också delar andras pins regelbundet, så folk vet att du är aktiv i communityn. Naturligtvis bör du också ladda upp regelbundet med nya pins från din webbplats – gör dem intressanta och informativa så folk vill spara dem!

Gör mer lönsamma affärer med hjälp av Pinterest

Pinterest är en av de snabbast växande sociala nätverken och har blivit ett allt mer populärt verktyg för företag att använda sig av. I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du kan göra mer lönsamma affärer med hjälp av Pinterest.

Först och främst, se till att du har en stark profil på Pinterest. Detta innebär att ha en klar profilbild, en beskrivande bio och flera intressanta pinboards (en samling av pins). När det gäller din profilbild bör du försöka ha något som representerar ditt varumärke eller ditt företag på ett tydligt sätt. Om du äger ett café, titta på hur deras logotyp ser ut och använd den som inspiration. Sedan är det bra om din bio innehåller nyckelord om vad du sysslar med – så människor som letar efter just det hittar dig lättare. Till exempel ”Vi serverar de godaste latte macchinerna i staden” eller ”Erbjuder unika smycken handgjorda i Bali”.

Det finns två olika typer av pins – vanliga pins (som bara linkar till en extern hemsida) och rich pins (som innehåller extra information direkt på pinnet). Rich pins har visat sig vara mycket mer effektiva n when it comes to promoting your business on Pinterest, so we recommend that you use them whenever possible! You can create rich pins for things like recipes, products, articles and more – and they’re really easy to set up. All you need is a WordPress site with the right plugins installed (we recommend the WP Rich Pins plugin) and then you can start creating your own rich pins directly from your site.

Finally, make sure that you are actively promoting your presence on Pinterest through other channels such as your website or blog. Add a ”Pin It” button to your site so that visitors can easily share your content on their own boards, and make sure to include links back to your Pinterest profile everywhere else online (such as in your email signature or social media bios). By following these simple tips you should be able to see a significant increase in traffic and engagement from Pinterest – which ultimately means more sales for your business!

Skapa en unik och stark position på Pinterest

Pinterest är en av de snabbast växande sociala nätverken i dag. Det är en unik och kraftfull plattform för marknadsföring och reklam, särskilt för varumärken och företag inom mode, inredning, livsstil och design. För att lyckas på Pinterest måste du skapa ett unikt innehåll som intresserar dina användare samtidigt som du bygger upp ett starkt varumärke.