Gör såhär för att nå ut till fler kunder med din verksamhet på Pinterest

För att nå ut till fler kunder med din verksamhet på Pinterest, gör följande:

1. Skapa en användarvänlig profil. Se till att du har en bra och intressant profilbild och beskrivning av din verksamhet.

2. Pin intressanta inlägg från andra relevanta användare och titta regelbundet in på deras profiler för att se vad de pinar. Detta gör det mer sannolikt att de returnerar turen och börjar följa dig.

3. Gör unika pins som representerar ditt varumärke på ett positivt sätt och som användarna vill dela med sig av med sina egna följare. Fokusera på kvaliteten på dina pins snarare än kvantiteten; mindre men bra pins har större chans att bli delade över sociala medier och ge dig fler followers.

Använd bilder som lockar till klick

Först och främst, se till att ha en unik profilbild. Använd något som lockar folk till din sida eller blogg. Det kan vara något du gillar eller något som är intressant för andra. Se till att det är i hög kvalitet och ladda upp den på alla dina sociala medier (Facebook, Twitter, Instagram etc.).

Nästa steg är att använda olika typer av bilder i ditt innehåll. Försök mixa det upp och använd inte bara text. Folk vill se olika saker och det är mycket mer troligt att de kommer klicka på en länk om det finns en bild som lockar deras intresse. Satsa på högkvalitativa bilder och gör dem unika för just din blogg/sida – detta kommer skapa lojalitet bland dina besökare.

Utnyttja hashtags för att nå fler användare

Tagga dina inlägg med relevanta hashtags för att nå fler användare. Hashtags är ett effektivt sätt att hitta och sammanfatta innehåll på sociala medier, och det gör det enklare för andra användare att hitta ditt innehåll. Du kan använda olika verktyg för att hitta de mest populära hashtagsen i din bransch eller niche.

Gör inläggen så interaktiva som möjligt

Det finns många olika sätt att göra inläggen mer interaktiva. Ett sätt är att använda sig av frågor och uppmaningar till läsarna. Man kan också inkludera bilder, video eller andra typer av media för att göra det mer intressant. Olika tävlingar och utmaningar är också ett roligt sätt att få läsarna engagerade i ditt innehåll. Se till att alltid svara på kommentarerna som lämnas, det visar att du bryr dig om vad dina läsare tycker och tittar på din blogg eller hemsida.

Länka dina inlägg till andra sociala medier och din hemsida

Länka dina inlägg till andra sociala medier och din hemsida för att öka trafiken till ditt innehåll. Detta gör det enklare för användare att hitta ditt innehåll, och det kan även leda till fler delningar och interaktioner. Förutom att länka från dina egna sociala media-konton, kan du också lägga till länkar i blogginlägg, forum signaturer eller andra ställen på nätet. Var noggrann med vart du länkar, så att du inte skickar användare till fel plats eller innehåll som inte är relevant för dem.

Var aktiv och engagerad i Pinterest-communityn

Det finns många anledningar till varför du ska vara aktiv och engagerad i Pinterest-communityn. Det är ett bra sätt att lära känna andra personer med samma intresse som dig, och det är också ett bra sätt att få inspiration och idéer. Du kan hitta nya idéer om vad du ska göra med ditt hem, din trädgård eller ditt mode. Oavsett vad dina intressen är, finns det alltid någon annan användare på Pinterest som har liknande intressen. Genom att delta i communityn kan du läsa andras bloggar, titta på deras bilder och dela dina egna idéer.