hur du optimerar dina YouTube-videor för bättre sökresultat

Det finns några olika saker du kan göra för att optimera dina YouTube-videor för bättre sökresultat.

Först och främst är det viktigt att du använder relevanta och populära nyckelord i titeln på din video, samt i beskrivningen. Detta hjälper YouTube att indexera din video på rätt sökord, och det ökar chansen för att människor kommer hitta den när de letar efter just det ämnet.

En annan viktig aspekt är videokvaliteten. Se till att filma i HD-upplösning och med bra ljud, detta gör en stor skillnad i hur användarna uppfattar videon och om de kommer komma tillbaka för fler av dina videos.

Till slut, se till att vara aktiv på YouTube genom att interagera med andra användare, gilla andras videor och ladda upp regelbundet. Detta gör inte bara din profil mer intressant för andra, utan det visar även YouTube att du är en seriös content creator som man ska ta hänsyn till när man rankar videor i sökresultaten.

Titel och taggar

En titel är det första och ofta det mest viktiga elementet i ett dokument. En tag är en beteckning som används för att hålla reda på olika versioner av ett dokument. En titel ska vara kort, tydlig och säga något om innehållet i dokumentet. Taggar används för att göra det möjligt att söka fram olika versioner av ett dokument.

Beskrivning

En beskrivning är en text som ger en bild av något. Det kan handla om allt från hur ett hus ser ut till hur man gör en maträtt. En bra beskrivning innehåller detaljer och använder sinnena för att ge läsaren en uppfattning om vad det är du skriver om.

Thumbnails

En thumbnail är en liten bild som används för att representera ett större bildobjekt. Thumbnailer används ofta i webbläsare och andra applikationer för att snabbt visa innehåll i en lista. När man bläddrar igenom thumbnails av olika objekt kan det vara lättare att hitta det man letar efter än om det bara finns textlister med objekten.

Var i ditt land är din målgrupp?

I Sverige finns det många städer och orter där man kan hitta sin målgrupp. Orter som ofta är besöksmål för turister och affärsresenärer är Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Västerås. Dessa städer har ett mycket varierat utbud av butiker, restauranger, hotell och aktiviteter. Man kan hitta allt från exklusiva designerbutiker till budgetaffärer. Det finns flera olika typer av boenden att välja mellan, beroende på hur mycket man vill spendera. Samma gäller för maten – det finns något för alla smaker och plånböcker. I de flesta av dessa städer finns det även museer och andra sevärdheter att besöka.

Andra YouTubers

Det finns många olika YouTubers som man kan följa på YouTube. Oftast hittar man nya YouTubers genom att titta på rekommendationer från andra, antingen från YouTube själv eller från vänner och bekanta. Man kan också hitta nya YouTubers genom att leta upp personer som har samma intresse som en själv och sedan följa deras rekommendationer.

There are many different YouTubers that you can follow on YouTube. Most often, you find new YouTubers by watching recommendations from others, either from YouTube itself or from friends and acquaintances. You can also find new YouTubers by looking up people who have the same interest as yourself and then following their recommendations.