Hur man laddar upp videor på YouTube

Det finns flera olika sätt att ladda upp videor på YouTube. Man kan antingen ladda upp dem från datorn eller från en mobil enhet. Om man vill ladda upp videor från datorn gör man det genom att logga in på sin YouTube-konto och sedan klicka på ”Ladda upp”-knappen som finns i övre högra hörnet av skärmen. Därefter väljer man filen eller filerna som man vill ladda upp och följer de instruktioner som visas på skärmen. När videofilerna har blivit uppladdade kan man redigera dem genom att klicka på ”Redigera video”-knappen som finns under varje video. Här kan man bland annat ändra titeln och beskrivningen av videon, samt välja om den skall vara offentlig eller privat.

Om man istället vill ladda upp videor från en mobil enhet gör man det via YouTube-appen som finns tillgänglig för både Android- och iOS-enheter. Efter att ha loggat in på sin YouTube-konto trycker man på ”+”-ikonen i mitten av skärmen och väljer ”Laddar upp video”. Detta tar dig till en ny skärm där du väljer vilken videofil du vill ladda up, samt anger titel, beskrivning mm för din video. Slutligen trycker du bar ”Laddar up” för att start processen av att laddar up din video till YouTube.

Hur laddar man upp videor på YouTube?

En video på YouTube kan laddas upp på flera olika sätt. Den enklaste metoden är att använda webbläsaren på datorn eller surfplattan. Först går du in på www.youtube.com och loggar in med ditt Google-konto. Sedan klickar du på ikonen för ”Ladda upp” som finns i övre högra hörnet av skärmen, ovanför din profilbild och ditt namn. Klicka sedan på den blå knappen som säger ”Välj filer att ladda upp”. Hitta din videofil i mapparna på datorn och klicka sedan på ”Öppna”. När videon börjar laddas upp fylls i information om titel, beskrivning, taggar och kategori. Om du vill kan du även välja vilken miniaturbild (Thumbnail) som ska visas för videon när den visas i listor eller sökresultat. När allt är ifyllt klickar du bara på ”Publisera” så går videon live direkt!

Så här laddar du upp en video på YouTube

Om du vill ladda upp en video på YouTube behöver du först skapa ett konto. Detta gör du genom att antingen logga in med ditt Google-konto eller skapa ett nytt konto med din e-postadress. När du har loggat in klickar du på ikonen för ”Ladda upp” som finns i övre högra hörnet av YouTube-sidan. Klicka sedan på den blå knappen som säger ”Välj filer att ladda upp”. Hitta och välj den videofil som du vill ladda upp från din dator och klicka sedan på ”Öppna”.

En ny sida kommer nu att öppnas där det står ”Information om videon”. Här kan du givetvis ändra titeln, beskrivningen och de andra inställningarna för din video innan du laddar upp den. Om allt ser bra ut klickar du bara på knappen ”Ladda upp videon” och din video börjar laddas upp till YouTube!

Ladda upp videos till YouTube

Det finns flera olika sätt att ladda upp videos till YouTube. Det enklaste sättet är att använda YouTube-appen på din mobil eller surfplatta. Öppna appen och tryck på den röda knappen med kamerasymbolen i mitten. Filma det du vill filma och tryck sedan på knappen för att spela in. När du är klar, trycker du på Done-knappen i övre högra hörnet. Ditt videoklipp kommer nu att sparas i appens galleri och du kan välja om du vill dela det direkt eller inte.

Om du inte har YouTube-appen installerad på din enhet, kan du gå till youtu

Videos på Youtube – hur gör man?

Videos på Youtube – hur gör man?
Först och främst, du behöver ett YouTube-konto. Gå till www.youtube.com och klicka på logga in i övre högra hörnet av skärmen. Om du inte har ett Google-konto (som YouTube använder sig av), klickar du på skapa ett nytt konto längst ner på logginformationsskärmen och följer anvisningarna för att registrera dig med ditt personliga eller affärsnamn, en giltig e-postadress, en lösenord och din födelsedatum/ålder.
Nu när du har loggat in kan vi börja ladda upp våra filmer! Klicka på Ladda upp i det övre högra hörnet av skrivbordet. Du kan sedan dra och släppa filen direkt in i webbläsarfönstret, eller så kan du bläddra runt på din dator tills du hittar den videofil som du vill ladda upp. Nackdelen med att göra det senare alternativet är att det tar lite mer tid innan din video börjar spelas upp på YouTube, så det är rekommenderat att bara dra och släppa om möjligt.
Om allt gick bra ser du nu thumbnail’en (förhandsvisningen) for din video i webbläsarfönstret medan filmen renderas (bearbetas) för publicering online. Detta tar oftast bara några sekunder till minuter beroende på storleken/kvaliteten/ljudet etcetera på videon som youtubers redigerar innan de laddar upp dem).

Tips för att ladda upp videor på Youtube

Det finns några saker man bör tänka på när man laddar upp videor till Youtube. För det första är det viktigt att ha en bra titel och beskrivning på sin video, eftersom det är därför folk kommer att hitta den. Man bör också försöka använda relevanta taggar, så att Youtube-algoritmen kan matcha videon med rätt personer. När det gäller innehållet i videon själv är det bra att ha en tydlig struktur och inte bara hoppa mellan olika saker; folk vill helst se en video som flyter på och berättar en historia från början till slut. Dessutom är det alltid bra med lite humor eller annat som gör att människor minns din video; ingen vill se en trist och dullig video. Slutligen är det viktigt att aldrig ge upp; trots alla motgångar kommer du aldrig veta hur framgångsrik din channel kan bli förrän du har testat allting!