Hur man tweetar – en guide för nybörjare

twitter är ett socialt nätverk som låter användare skicka korta meddelanden, kallade tweets. twitter är en av de mest populära sociala nätverken online, med fler än 320 miljoner aktiva användare. Om du vill börja tweeta, följ dessa steg:

1. Gå till www.twitter.com och registrera dig för ett konto genom att fylla i din information. Du behöver en giltig e-postadress och välja ett unikt användarnamn (utan mellanslag) och lösenord.

2. När du har loggat in på ditt konto, se till att du bekräftar din telefonnummer och adress genom att gå till inställningarna (klicka på ikonen inställningar i det övre högra hörnet). Detta gör det möjligt för andra användare att hitta dig genom sökmotorn på twitter.

3. Börja tweeta! Skriv in ditt meddelande i textfönstret som finns under rubriken ”Compose new Tweet” och tryck sedan på knappen ”Tweet”. Ditt meddelande kan vara upp till 140 tecken långt, inklusive hashtags (#).

4. Följ andra användare och tweets genom att gå till fliken Hem (i det övre vänstra hörnet). Hitta personer och organisationer som intresserar dig och tryck på knappen ”follow” bredvid deras namn så du börjar se deras tweets i fliken Hem .

Varför ska man tweeta?

Det finns många skäl till varför man ska tweeta. För det första är det ett mycket enkelt och snabbt sätt att kommunicera med vänner och bekanta. Man kan också använda twitter för att hålla kontakten med folk man inte träffar så ofta, eller för att lära känna nya människor. Det är också ett bra sätt att sprida information, både positiv och negativ. Oftast är det dock positivt eftersom man bara delar de saker som man tycker är roliga eller intressanta med andra. Twitter kan dock ibland vara negativt om man hamnar i en ond cirkel av tweets från personer som bara vill skapa bråk eller smutskasta andra. I de flesta fall är twitter dock en mycket trevlig och rolig social media-plattform dit man går för att ta en paus från allvarligheterna i livet och dela lite glada stunder med vännerna.

Hur går man igång med twitter?

Twitter är ett socialt nätverk som gör det möjligt för användare att skicka korta meddelanden, kallade tweets. Att skapa en profil på Twitter är gratis. För att registrera sig behöver man bara ange namn, e-postadress och välja ett lösenord. Därefter bekräftar man sin identitet genom att klicka på en länk i en bekräftelsemejl från Twitter. När du har loggat in på ditt Twitter-konto kan du börja följa andra personer och organisationer som är intressanta för dig. Genom att trycka på knappen ”skapa tweet” kan du skriva egna meddelanden som alla andra användare av Twitter kan se om de följer dig.

Vad är en hashtag och hur använder man den?

En hashtag är ett ord eller en fras som följer med symbolen #. Hashtags används på sociala medier, till exempel Twitter och Instagram, för att märka inlägg om ett visst ämne. De gör det lättare för andra att hitta inlägg som handlar om samma sak. Man använder en hashtag genom att skriva den bakom det ord eller den fras man vill märka. Exempel: Jag älskar katter! #katt

Tweets som får flest retweets – vad funkar och vad ska man undvika?

Twitter är ett av de mest använda sociala medierna i världen och det är inte konstigt att tweets som får flest retweets blir virala. Men det finns en del saker man kan tänka på när man skriver tweets för att maximera chansen till succé.

Det är viktigt att ha en stark titel som lockar till sig uppmärksamhet och gör tweeten lättläst. Innehållet i tweeten bör vara kort och koncist, gärna med en bild eller video. Man ska undvika att vara för politisk eller religiös i sin tweet eftersom dessa ämnen ofta splittrar mottagarna istället för att engagera dem. Det funkar också bra med personliga historier, roliga anekdoter eller djupare inlägg om livets mening – allt som ger tweeten mer dimensioner och rikedom.

Tweets som lyckas dra igång en diskussion mellan olika Twitter-användare har stora chanser till succé, liksom tweets där man taggar andra personer eller organisationer. Detta gör det mer sannolikt att fler människor ser tweeten samtidigt som det ger den en social proof-effekten – alltså att vi tycker något är intressant bara för att andra tycker det också.

Försök hitta din egna unika röst på Twitter genom experimentering och du kommer snart se vilka typer av tweets som resulterar i flest retweets från just din publik!

Twitterlekar och tävlingar på twitter – hur deltar man?

En Twitter-lek är en interaktiv lek som spelas på sociala medier webbplatser, ofta Twitter. En typisk twitterlek involverar två eller flera personer som begynner att twittra till varandra och sedan fortsätter dialogtråden mellan sig. Flera personer kan delta i leken samtidigt och det finns olika regler för olika typer av twitterlekar. Ibland kallas twitterlekar för ”Twitter Battles” eller ”Twitter Wars”. För att delta i en twitterlek behöver man ha en aktiv Twitter-konto. Man deltar genom att twittra svar på frågor eller uppgifter till den person (eller persons) man vill leka med.