Hur skapar man en succévideo på Youtube?

Det finns många olika sätt att skapa en succévideo på Youtube. Det viktigaste är att förstå vad användarna vill se och skapa innehåll som tilltalar dem. En bra titel och minnesvärda bilder är också viktigt för att locka tittare till videon. När det gäller innehållet i videon, finns det ingen magisk formel eller recipe – allt handlar om att testa och experimentera för att hitta något som fungerar för just din kanal. Har du funnit en formula som fungerar, stick sedan med den och fortsätt producera liknande videos – dina tittare kommer garanterat att uppskatta det!

Se till att du har en bra kamera och mic.

En god kamera och mikrofon är nyckeln till en lyckad stream. Investera i en bra kamera så du kan leverera högkvalitativ video till dina tittare. En stor bildupplösning gör det möjligt för tittarna att se alla detaljer i ditt ansikte och kroppsspråk, vilket är mycket viktigt i en interaktiv live-streamingmiljö. Mikrofonen är också mycket viktig eftersom det är den som tar emot ljud från publiken och från dig själv. Se till att du har en bra mikrofon som kan leverera ren och klar ljud till dina tittare.

Gör något unikt eller roligt.

Det finns många saker man kan göra för att få sin vardag lite mer intressant och rolig. Man kan prova nya aktiviteter, besöka nya ställen eller träffa nya människor. Att upptäcka och lära sig om något helt nytt är alltid spännande och ger en kick av adrenalin. Att göra saker som man normalt inte skulle göra är ofta det som leder till de bästa minnena. Så ta chansen när den dyker upp, du kommer inte att ångra dig!

Ha bra ljus och bildkvalitet.

Det finns många olika saker man ska tänka på för att få bra ljus och bildkvalitet. Det viktigaste är nog att ha rätt belysning. Man ska inte ha för mycket eller för lite ljus, utan det ska vara lagom. Det går också att använda olika slags lampor för att skapa olika stämningar i rummet.

Bildkvaliteten påverkas också av hur man tar bilderna. Man ska inte ta dem från en alltför hög eller låg vinkel, utan det är oftast bäst att ta dem från samma nivå som det man fotograferar. Och såklart spelar det in hur bra kameran är – ju bättre kamera, desto bättre blir ofta bilderna (men inte alltid!).

Redigera din video professionellt.

För att redigera din video professionellt behöver du en bra dator med kraftig processor och hög RAM-minne. Du bör även ha ett bra program för att redigera video, till exempel Adobe Premiere Pro eller Final Cut Pro. Det är viktigt att du lär dig hur man använder det programmet du väljer på ett effektivt sätt, så ta gärna tid på att läsa manualer och titta på tutorial-videos. En av de viktigaste aspekterna när det gäller videoredigering är timingen; allting ska flyta snyggt ihop och det finns ingen plats för stora pauser eller andra problem. Detta innebär dock inte att videon måste vara snabb; ibland kan det vara mer effektfullt med långsamma rörelser och musiken spelar en mycket viktig roll för den totala känslan av videon.

Promourera din video på andra sociala medier och webbplatser

Det är enkelt att promourera din video på andra sociala medier och webbplatser. Allt du behöver göra är att ladda upp videon till ditt YouTube-konto och sedan dela länken till videon på de andra plattformarna. Om du vill göra det extra enkelt för dig själv, kan du använda tjänster som TubeMogul eller Hootsuite för att automatiskt posta länken till din video på alla dina sociala mediekanaler. Du kan också inkludera länken i dina e-postmeddelanden och blogginlägg.