Marknadsföring på sociala medier – tips för Pinterest

Pinterest är ett mycket populärt socialt nätverk, och det är en perfekt plats för företag att marknadsföra sina produkter eller tjänster. Men det finns några saker du bör tänka på när du använder Pinterest i din marknadsföringsstrategi.

Först och främst måste du ha en stark profil med en intressant bio och fina visuals. Detta hjälper ditt varumärke att sticka ut från mängden och gör det lättare för potentiella kunder att komma ihåg dig.

Det är också viktigt att skapa innehåll som passar din target audience. Du vill inte skapa flera olika pins om samma sak – istället bör du fokusera på olika aspekter av ditt erbjudande eller produktlinje, till exempel: ”5 anledningar till varför du behöver den här produkten” eller ”Hur vårt erbjudande kan göra din vardag enklare”. En bra mix av informativt innehåll, tips & tricks samt personliga historier fungerar allra bäst på sociala medier – se till att sprida dessa jordigare pinningar mellan annat mer visuell high-end content.

Att ha en bra strategi är A och O

Det är mycket viktigt att ha en bra strategi när man försöker uppnå ett mål. En bra strategi innebär att man planerar ut hur man ska gå tillväga på ett effektivt sätt och tar hänsyn till alla eventuella hinder som kan dyka upp. Utan en bra strategi är det mycket svårare att lyckas med sina mål, oavsett hur stora eller små de är.

Pinterest funkar bäst för visuellt innehåll

Pinterest funkar bäst för visuellt innehåll. Allt innehåll på Pinterest är visuellt och användarna använder plattformen för att hitta inspiration. Innehållet som finns tillgängligt är mycket varierat, men det finns en tydlig inriktning mot mode, design, mat och DIY-projekt. Användare kan söka efter specifika saker eller bläddra i kategorier. När man hittar något intressant kan man spara det på en av sina egna ”pinboards” (samlingsplatser för pins) eller dela det med andra användare.

Var kreativ och använd hashtags

Kreativitet är nyckeln till framgång på sociala medier. För att få fler följare och interaktioner på dina inlägg, använd hashtags. Hashtags är ett sätt att samla olika inlägg om ett visst ämne i en sökning. Detta gör det enklare för användare att hitta relevant information och du kan måla ett bild av dig själv som kunnig och intresserad av det du skriver om. Var inte rädd för att experimentera med olika hashtags för att se vad som fungerar bäst för just din profil.

Utnyttja Pins från andra användare

Du kan använda Pins från andra användare på flera olika sätt. Du kan gilla deras Pins, kommentera dem eller dela dem med dina vänner. Du kan också spara deras Pins till din egna profil för att hålla koll på det du är intresserad av. Om du hittar en Pin som du verkligen gillar, kan du också följa personen som skapade den, så att du alltid har tillgång till deras nyaste pins.

Ladda upp ofta för att hålla aktiviteten uppe

Ladda upp ofta för att hålla aktiviteten uppe. Detta är ett bra råd för alla, oavsett om man bloggar, gör podcaster eller har en Youtube-kanal. Det finns alltid nya möjligheter att utforska och experimentera med när det kommer till innehåll och format, så håll aktiviteten uppe för att inte tappa momentum.