Nackdelarna med Youtube – vad man bör tänka på

Det finns ett antal nackdelar med Youtube som man bör tänka på. En av de stora nackdelarna är att det är lätt att fastna i en ond cirkel av klickbeteende och bara fortsätta titta på videor i flera timmar. Detta kan leda till att man missar möjligheter i verkliga livet och istället ligger fast framför en skärm. Andra nackdelar är reklamen som dyker upp ofta och kan vara störande, samt olika typer av innehåll som inte alltid är lämpligt för alla målgrupper.

Youtube kan vara ett slöseri med tid

Det finns många olika opinioner om Youtube. En del människor anser att det är ett slöseri med tid, medan andra ser det som en fantastisk kunskapskälla och underhållning. För vissa är Youtube deras enda koppling till omvärlden, och de har aldrig varit mer uppkopplade.

En av de stora diskussionerna går ut på huruvida man lär sig något av Youtube eller inte. Det finns ju trots allt en hel del ”dumma” videor där ute, men det finns också mycket bra innehåll. Oavsett om du tittar på tutorial-videor för att lära dig ett nytt skills eller bara vill titta på roliga cat videos, så kan Youtube vara en bra användning av din tid.

Det är dock viktigt att komma ihåg att allting bör balanseras. Om du tillbringar all din lediga tid framför datorn tittar på Youtube-videor, saknar du kanske ut på andra saker i livet – som träffa vänner och familj, göra fysisk aktivitet eller ha andra hobbies och intressen. Så se till att använda Youtube med måtta!

Youtube kan stjäla din uppmärksamhet från viktigare saker

Youtube är ett av de mest populära sociala medierna i världen. Många människor använder det dagligen för att titta på olika videor och dela sina egna. Youtube kan vara mycket roligt och underhållande, men det kan också stjäla din uppmärksamhet från viktigare saker.

Det är lätt att fastna i en Youtube-kon i timmar utan att göra något annat. Detta kan leda till mindre tid för skolarbete eller arbete, träning, familj och vänner. Det är dock inte alltid dåligt att se på Youtube, bara se till att du inte missar andra viktiga aspekter av ditt liv på grund av det.

Youtube kan göra dig deprimerad eller stressad

Det finns en hel del vetenskapligt stöd för påståendet att användning av sociala medier, såsom Youtube, kan göra oss deprimerade eller stressade. En studie från 2015 visade till exempel att personer som tillbringade mycket tid på sociala medier hade ökad risk för depressive symptom. Andra studier har visat liknande resultat när det gäller stress. Detta är troligtvis på grund av att vi jämför vårt egna liv med andras ”perfekta” liv som vi ser på sociala medier. Vi blir alltså Stressad eller deprimerad när vi jämför vårt egna (oftast mer normala)liv med andras ”perfekta” liv som vi ser på Youtubefilmer etc.

Youtube kan orsaka social ångest eller isolering

YouTube är en av de mest populära sociala medierna i världen. Det är ett ställe där människor delar sina tankar, kunskaper och erfarenheter med varandra. YouTube kan dock orsaka social ångest eller isolering hos användare. Detta beror på att användare jämför sig själva med andra användare och deras innehåll. Jämförelsen kan leda till komplexa kring hur man ser ut, låter och uppfattas av andra. Isoleringen uppstår när man inte har någon annan kontakt bortsett från YouTube. Man kan bli helt instruerad av det man ser på YouTube och förlorar derved sin identitet som individ.

Youtube kan vara en plats för hat och negativitet

Youtube är en av de största platserna på internet för videos och har miljontals användare. Tyvärr kan det ibland vara en plats för hat och negativitet. Många människor använder Youtube för att sprida budskap som kan vara skadliga eller hotfulla mot andra. Detta är inte ok och Youtube borde göra mer för att stoppa detta. De flesta användare är bra människor som bara vill dela sina videos med vänner och familj, men det finns alltid några få personer som vill göra illa andra människor.