Så får du fler följare på Instagram

Det finns flera olika sätt att få fler följare på Instagram. Ett av de enklaste och mest effektiva sätten är att vara aktiv på andra användares profiler. Gilla deras inlägg, kommentera och tagga dem i dina egna inlägg. Detta gör att du syns mer av andra användare, vilket leder till att fler personer följer dig.

En annan bra metod är att hitta relevanta hashtags och använda dem i dina inlägg. Detta gör det lättare för riktiga människor – inte bara bots – att hitta och följa dig. Att titta på vad de stora influencers gör kan också ge dig idéer om hur du kan nå ut till en större publik med din egen profil.

Gör ett bra första intryck

Det är mycket viktigt att göra ett bra första intryck när man möter någon. Detta är det första som personen kommer att tänka på om dig och det kan vara svårt att ändra deras uppfattning senare. Det finns flera olika saker du kan göra för att se till att du gör ett positivt intryck: håll en ren och ordentlig appearance, var trevlig och artig mot alla, skratta ofta och visa din personlighet.

Var aktiv och interagera med dina följare

Det är mycket viktigt för en framgångsrik bloggare att vara aktiv och interagera med sina läsare. Detta gör det möjligt för dem att bygga upp ett starkt band med sin publik, som kan leda till fler prenumeranter och mer trafik. Bloggar som inte är aktiva kommer ofta snabbt att tappa läsare, eftersom det inte finns något att hålla fast dem. Aktiva bloggar har däremot en stark chans att fortsätta växa och bli mycket populära.

Använd hashtags och länkar smart

Använd hashtags och länkar smart

Hashtags är ett bra sätt att hitta nya intressanta konton på Instagram. Men det är inte alltid enkelt att veta vilka hashtags som fungerar bäst. Därför är det viktigt att testa olika Hashtags och experimentera med dem. Du kan använda flera olika verktyg för att undersöka vilka hashtags som har den största reach oen, till exempel: Top-Hashtags.com, Display Purposes och Ingramer.

Länkar i Instagram-inlägg fungerar annorlunda mot andra sociala medier – de visas inte som aktiva länkar utan måste klickas på först av användaren. Detta innebär dock inte att du ska undvika att använda länkar i dina inlägg, tv contrary! Ladda gärna upp hela blogginlÄgget i captionen så dina followers slipper scrolla ner för mycket om de vill l‰sa mer.

Skapa innehåll som engagerar

För att skapa innehåll som engagerar användare och tittare, finns det några viktiga element att ha i åtanke. Innehållet ska vara intressant och tillförlitligt, samtidigt som det ska vara enkelt för användarna att interagera med. Dessutom bör innehållet uppdateras regelbundet så att tittarna/användarna alltid har nytt och relevant material att ta del av. Med dessa punkter i åtanke kan man skapa innehåll som verkligen engagerar mottagaren.

Utveckla din egen unika stil

Det finns ingen anledning att försöka klämma in i någon befintlig modegren – utveckla istället din egen unika stil. Detta är inte alltid lätt, och kräver ofta en del experimenterande innan man hittar precis det som passar en själv bäst. Men det lönar sig verkligen att ta sig tid att hitta sin egna stil – något som bara är helt unikt för just dig.

Naturligtvis kan det vara svårt att veta hur man ska börja, men lyckligtvis finns det många olika resurser tillgängliga för den som vill utveckla sin egen unika stil. Ta en titt på olika bloggar och fashionmagasin för inspiration, och prova gärna på olika looks tills du hittar något som passar dig perfekt. Det viktigaste är dock att du inte bara kopierar andras stilar – plocka istället fram de element som du gillar från andra stilar, och blanda sedan i dina egna personliga inslag för att skapa något fullständigt unikt!