Så här fungerar Facebooks nya algoritm – och vad det betyder för din verksamhet

Facebooks nya algoritm är ett sätt att förbättra användarupplevelsen på Facebook. Algoritmen använder en kombination av masininlärning och mönsteranalys för att avgöra vad som är intressant för användarna. Facebook har sagt att de nya algoritmerna kommer att göra det lättare för användarna att hitta relevant information och samtidigt filtrera bort irrelevant innehåll. Det betyder att du som verksamhet måste vara mer strategisk i hur du delar ditt innehåll på Facebook. De nya algoritmerna kommer troligen också resultera i mindre trafik till din verksamhets hemsida från Facebook, så se till att ha en bra mix av andra kanaler för marknadsföring och kommunikation.

Hur Facebooks nya algoritm fungerar

Facebook har alltid haft en algoritm som styrer vilka inlägg användarna ser i sin newsfeed. Detta för att sortera bort det som inte är relevant och visa det som är viktigast för användaren. Men nu har Facebook gjort några stora förändringar i hur algoritmen fungerar. Den nya algoritmen kommer att ge mer vikt åt personliga interaktioner och mindre vikt åt inlägg från sidor och andra publicerade källor. Det betyder att det kommer att bli enklare för dina vänner och familjemedlemmar att hålla sig uppdaterade med vad du gör, men det kommer också att bli svårare för sidor och andra publiceringskällor att nå ut till dig med sitt innehåll.

Vad det betyder för din verksamhet

Det betyder mycket för din verksamhet. Genom att använda ett CRM-system kan du spara mycket tid och pengar. Du kan även se till att dina kunder blir nöjda och lojala mot din verksamhet.

Hur du anpassar dig till det nya algoritmet

Sedan Google introducerade sitt nya algoritm för sökresultat, har många webbplatser och bloggar upplevt en minskning i trafiken. Om du är en av dessa personer som ser en nedgång i trafik till din hemsida, finns det vissa steg du kan ta för att anpassa dig till det nya algoritmet. Här är tre tips på hur du kan göra din webbplats mer sökmotorvänlig:

1. Se till att innehållet på din webbplats är unikt och relevant. Detaljerad information som är välskriven och användbar kommer alltid att vara ett viktigt kriterium för sökmotorerna.

2. Var beredd att lägga ner lite tid på off-site SEO-aktiviteter som social media och blogginlägg om du vill se en positiv effekt på din rankning i sökmotorerna. Detta innebär inte bara regelbunden aktivitet, utan också skapande av engagemang med ditt publikum genom intressant och relevant innehåll.

3. Analysera vilka av de metoder som fungerade för dig innan den senaste algoritmuppdateringen fortfarande ger resultat, samt testa nya taktiker för att hitta de som ger bäst effekter under de nuvarande omständigheterna.

Tips på hur du optimerar din verksamhet för Facebooks algoritm

Facebook är en av de största sociala medierna och har flera miljarder användare. För företag är det viktigt att vara aktiv på Facebook för att nå ut till sina kunder. Men det är inte alltid lätt att veta hur man optimerar sin verksamhet för Facebooks algoritm. Här är några tips:

• Posta ofta och regelbundet: Att posta ofta och regelbundet gör att du dyker upp oftare i användarnas newsfeed. Se till att inte posta för mycket, annars kan det bli irriterande för användarna.

• Varierad innehåll: Försök hålla ett variation i innehållet du delar på Facebook. Dela bilder, video, artiklar, erbjudanden etc. Så håller du ditt innehåll intressant och användarna kommer tillbaka igen och igen.

• Interagera med dina fans/användare: Svara på kommentarer och frågor från dina fans/användare så de vet att du bryr dig om dem. Detta skapar engagemang som gynnar b both din verksamhet samt relationen mellan dig och dina fans/användare

Fallgropar att undvika med den nya algoritmen

Det finns ett antal fallgropar som man bör undvika med den nya algoritmen. För det första är det viktigt att inte försöka optimera för enbart en sökmotor. Detta gäller särskilt Google, eftersom deras algoritmer ofta ändras och det kan ta tid att anpassa sig till dessa ändringar. Det är också viktigt att inte bara fokusera på de populära sökorden, utan också på lång tail-sökord (sökord som är mindre vanliga men ofta mer specifika). Ett annat tips är att inte skapa innehåll som endast syftar till att ranka högt i sökmotorerna, utan också se till att innehållet är relevant och användbart för användarna.