Så här gör du bättre banners i Photoshop

Det finns flera olika saker du kan göra för att göra bättre banners i Photoshop. För det första, se till att använda lager effektivt genom att hålla alla dina objekt och text på olika lager. Detta gör det enklare att redigera och ändra senare om det behövs. För det andra, experimentera med olika filter och effekter för att skapa unik textur och stil på ditt banner. Använd inte för många effekter dock, eftersom detta kan resultera i ett rörigt utseende. Tredje, var kreativ med layouten av ditt banner – prova olika placeringar av objekten och se till att texten är lättläst och relevant. Sist men inte minst, ta tid på dig när du designar ditt banner – ta dig tid att experimentera och lek med idéer tills du är nöjd med resultatet!

Bästa tipsen för att göra bättre banners i Photoshop

Det finns ett par olika saker du kan göra för att få bättre banners i Photoshop. För det första, se till att ha en bra struktur på din banner. Se till att all text och alla bilder är lätta att läsa och se. En annan sak du kan göra är att använda riktiga bilder istället för stockfoton. Detta gör det mycket mer personligt och unikt. Också, använd inte för mycket text på dina banners – håll det enkelt och snyggt!

Så här lyckas du med dina banners i Photoshop

I Photoshop finns det verktyg för att skapa snygga banners. En av de viktigaste sakerna när du skapar banners är att använda lager. Lager gör det möjligt för dig att redigera och ändra olika delar av bannern utan att påverka andra delar.

Först och främst, börja med en tom canvas i Photoshop. Välj sedan storleken på bannern som du vill skapa. Du kan sedan börja lägga till text, bilder eller andra objekt på din canvas. När du har lagt till alla element, se till att du organiserar dina lager så att det blir enkelt för dig att redigera dem senare om det behövs.

En annan viktig sak när du skapar banners i Photoshop är valet av typsnitt och färgschema. Typsnitt kan göra mycket för helhetsintrycket av din banner, så se till att välja ett passande typsnitt som matchar ditt budskap och den overall look you’re going for your banner. Förutom typsnitt, även titta på dina färger noga. Se till att använda harmoniska färgkombinationer som inte bara ser snygg ut tillsammans men också passar in med resten av webbplatsen design och branding konsistens

Tips för proffsiga banners i Photoshop

Det finns ett par tips för att göra professionella bilder i Photoshop. För det första, använd en vit bakgrund när du skapar dina banner. Detta gör det lättare för besökare att se igenom din bild och se vad den handlar om. För det andra, använd inte för många element i ditt banner. Keep it simple så folk kan snabbt och enkelt ta in din budskap. Och till slut, använd bra typografi! En snygg font gör mycket för helhetsintrycket av ditt banner.

Gör avancerade banners i Photoshop – så här gör du det

Börja med att öppna Photoshop och skapa en ny fil. Gör sedan en bakgrundsfärg i mitten av din banner. För detta kan du använda verktyget för att välja färger eller skapa egna färger med hjälp av paletten. Ditt val av bakgrundsfärg kommer att påverka resten av dina val när det gäller text och andra element i din banner.

Nu är det dags att lägga till text. Gör texten stor och tydlig, så att den syns ordentligt mot bakgrunden. Du kan använda olika fontstorlekar och -former för att skapa variation, men se till att inte göra texten för liten eller svårläst. N when it comes to the colours of your text, you want to make sure that they contrast well with the background colour so that the text is easily readable. You can experiment with different fonts and colours until you find something that looks good and is easy to read.

Once you have your text sorted, you can start adding other elements to your banner. This could include images, shapes, or even animation if you know how to do that in Photoshop. Be creative and experiment with different ideas until you have a banner that looks great and gets your message across clearly.

5 steg till fantastiska banners i Photoshop

1.Skapa ett nytt dokument i Photoshop med valfria mått. Jag tar 1200×600 pixlar. Du kan sedan göra ditt dokument större eller mindre, beroende på vad du behöver det för.

2. Gör en ny layer och fyll den med någon slags bakgrundsfärg eller -textur som passar din banner. Jag gillar att ha lite variation i mina bakgrunder, så jag använder ofta olika texturer och/eller gradienter (se bild 1).
3. Nu är det dags att skapa den första objektet på din banner, t ex en logga eller en knapp. Gör en ny layer och använd verktyget Pen Tool (P) för att rita ut formen du vill ha. Sedan kan du antingen fylla formen med en solid färg, gradient eller texturer (bild 2).
4. Det är nu dags att lägga till ytterligare element i ditt bannersystem! Gör flera olika layers och experimentera runt tills du hittar precis den look & feel som du vill ha (bild 3).
5 .Spara slutligen din banner i formatet PNG-24 så att alla transparenta områden bevaras (bild 4).