Så här skapar du en lyckad digital strategi med Pinterest

För att skapa en lyckad digital strategi med Pinterest är det viktigt att du förstår hur plattformen fungerar och vilka möjligheter den erbjuder. Därefter bör du definiera ditt mål med din strategi och identifiera de användare som du vill nå.Pinterest är en mycket visuell plattform, så ett bra sätt att starta är att ta reda på vilka typer av innehåll som fungerar bäst på plattformen. En annan viktig aspekt är hashtags – använd dem aktivt för att hjälpa dina användare hitta ditt innehåll. Glöm inte heller att ladda upp regelbundet och variera ditt innehåll för att hålla dina användare intresserade.

Varför använda Pinterest i din digitala strategi?

Det finns flera skäl till varför Pinterest är ett bra val för din digitala strategi. För det första har plattformen en hög aktivitetsgrad, med användare som är mycket aktiva i sökandet efter nya idéer och produkter. Detta gör den perfekt för marknadsförare som vill nå ut till en bred och engagerad publik. För det andra är Pinterest en visuell plattform, vilket innebär att bilder och videor spelar en central roll. Detta gynnar marknadsförare som vill skapa starka visuella budskap som kan sticka ut i trångt feed-baserade sociala medier som Facebook och Instagram.

Hur skapar du en lyckad Pinterest-profil?

För att skapa en lyckad Pinterest-profil, börja med att titta på andra användares profiler och ta reda på vad du gillar och inte gillar. Försök sedan hitta ett tema för din egen profil. Om du är osäker, prova att fokusera på en sak du är intresserad av – till exempel mode, inredning eller matlagning – och bygga din profil runt detta tema. När det gäller innehåll, se till att ladda upp unika bilder som kommer att fånga andra användares uppmärksamhet. Också, var noga med att skriva bra beskrivningar under dina pins; dessa kan verkligen hjälpa till att driva trafik till din profil. Sist men inte minst, glöm inte att ange ditt namn och en kort bio i ”Om”-delen av din profil; detta kommer hjälpa människor att veta lite mer om dig och vad de kan förvänta sig från din Pinterest-sida.

Så här gör du dina pins tillgängliga för fler människor

Det finns flera sätt att göra dina pins tillgängliga för fler människor. Ett av de enklaste och snabbaste sätten är att pinna dem på andras användarprofiler. Detta kan du göra med hjälp av Pinterests egna verktyg, eller genom att använda tredjepartsverktyg som Pin It Button. Andra sätt inkluderar att ladda upp dina pins på din blogg eller hemsida, samt dela dem via sociala medier som Twitter och Facebook.

Tips för att öka trafiken från Pinterest till din hemsida

Pinterest är ett fantastiskt verktyg för att driva trafik till din hemsida. Följ dessa tips för att optimera din användning av Pinterest och se till att du maximerar din potentiella trafik:

1. Gör pinners uppmärksamma på att de kan komma till din hemsida från Pinterest – se till att du har en ”Follow Me on Pinterest”-knapp på din hemsida, och inkludera en link till ditt Pinterest-konto i alla dina blogginlägg.
2. Var noggrann med hur du namnge och tagga dina pins – gott om relevanta sökord i titeln och beskrivningen kommer hjälpa pinners hitta just det innehåll som de letar efter, vilket ökar chansen för att de kommer klicka sig vidare till just Din hemsida.
3. Använd högkvalitativa bilder i dina pins – unika, intressanta och aestetiskt tilltalande bilder tenderar resultera i mer repins, fler visningar och alltså även fler besökare på Din hemsida.
4. Gör användbara pins – titta på andra populära pins inom Ditt niche för inspiration, men se sedan till att göra något som sticker ut lite extra och som verkligen bidrar med nyttig information/nytta för Din målgrupp – detta ökar sannolikheten markant för både fler repins samt clicks vidare från Pinterest direkt till Din Hemsidas produkt/sida!

Så här analyserar och optimerar du din digitala strategi med Pinterest

Först och främst, analysera hur dina användare interagerar med din brand på Pinterest. Vilka pins är populärast? Vilka nyckelord används ofta i pinningar till din webbplats? Detta hjälper dig att identifiera de områden som du bör fokusera på för att generera fler engagemang.

Pinterest ger också verktyg för att se vilken typ av innehåll som har presterat väl under det senaste året. Detta gör det enklare för dig att avgöra vilket innehåll du ska fortsätta producera och dela på plattformen. Det finns också ett antal tredjepartsverktyg som kan vara till stor hjälp när det gäller att analysera ditt användande av Pinterest, såsom Pintalysis och PinReach.

Använd sedan denna information för att optimera din digitala strategi med Pinterest. Skapa mer pins baserat på de nyckelord som du vet fungerar bra, se till att du delar relevant innehåll regelbundet och bygg upp ett bibliotek av lysande pins från scratch. Försök även experimentera med olika typer av pins – inte allt behöver vara en produktbild! En bra mix av olika typer av innehåll (infografik, blogginlägg, how-to videos etc.) kommer garanterat att hjälpa dig nå ut till fler potentiella kunder via Pinterest.