Så här skapar du en Twitter-konto

Först och främst går du in på www.twitter.com. Sedan ser du till att du har valt rätt språkinställningar för webbplatsen. I det högra hörnet finns en drop-down menu där du kan välja mellan olika språk. När du har valt svenska klickar du på ”Registrera dig nu” längst uppe till höger på skärmen.
Nu kommer du till en sida där Twitter ber dig ange din fullständiga namn, e-postadress och vad ditt lösenord ska vara. De flesta människor anger sina riktiga namn på Twitter, men det är inte ett krav. Du kan istället välja att använda ett alias om det önskas. Ditt lösenord bör bestå av minst sex tecken och innehålla bokstaver, siffror samt specialtecken för att göra det mer säkert. Klicka sedan på ”Skapa konto”.
Twitter kommer nu att skicka ut en bekräftelse via e-post till den adress som angavs i första steget. Klicka på länken i mailet för att aktivera ditt konto och logga sedan in med de uppgifter som anges (din e-postadress och ditt lösenord). Nu är det bara att börja tweeta!

Gå till Twitter.com och klicka på ”Registrera dig nu”

Om du vill registrera ett konto på Twitter gör du enkelt det genom att gå in på deras hemsida, www.twitter.com. Längst upp i högra hörnet finns en knapp som säger ”Registrera dig nu”. Klicka på den och fyll i de obligatoriska uppgifterna; användarnamn, lösenord och din e-postadress. När du har gjort det klickar du igen på ”Registrera mig” och ditt konto är skapat!

Fyll i ditt fullständiga namn, e-postadress och välj ett lösenord

”Fyll i ditt fullständiga namn, e-postadress och välj ett lösenord”. Detta är för att registrera dig på webbplatsen. Längst ner på sidan finns en ruta där du ska skriva in din e-postadress och välja ett lösenord. Det är mycket viktigt att du väljer ett säkert lösenord som inte går att gissa sig till. Glöm inte bort detta lösenordet!

Välj en användarnamn – detta är det namn som andra kommer att se när du twittrar

Det är mycket viktigt att du väljer en användarnamn som passar din identitet och personlighet på Twitter. Det är detta namn som andra kommer se dig som, och det är också det första intrycket de kommer få av dig. Ditt användarnamn bör vara unikt, men samtidigt lätt att komma ihåg. Försök hitta ett namn som inte redan har tagits av någon annan, eller om det gör det, försök hitta en variation som är unik. Om du twittrar mycket om specifika ämnen, kan det vara bra att inkludera dessa i ditt användarnamn så att folk vet vad du pratar om från början. Oavsett vilket, tänk på hur ditt användarnamn representerar dig och skapa ett unikt och minnesvärt namn!

Bekräfta din telefonnummer (du kan välja att inte göra detta, men vi rekommenderar att du gör det för att öka säkerheten på ditt konto)

När du skapar ett konto hos oss måste du ange en giltig telefonnummer. Vi använder telefonnumret för att bekräfta identiteten på våra användare och det är en viktig del av vårt säkerhetssystem. Om du inte vill att vi ska ha ditt telefonnummer kan du välja att inte lämna det, men vi rekommenderar att du gör det för att öka säkerheten på ditt konto.

Ladda upp en profilbild och skriv en kort bio om dig själv

Det är viktigt att ha en profilbild på sociala medier, eftersom det visar vem du är och gör det lättare för andra användare att komma ihåg dig. Ditt ansikte är unikt och kommer att hjälpa andra människor att identifiera dig när de ser dig igen. En bra profilbild bör vara tydlig och representativ för vem du är. Det kan vara allt från ett porträtt till ett foto av dig själv i ditt favoritfritidsaktivitet. Se bara till att bilden inte innehåller något som kan uppfattas som stötande eller olämpligt, som exempelvis alkoholhaltiga drycker eller cigaretter.

En bio på social media ger andra användare en snabb introduktion till vem du är, vad du gillar och hur man kan kontakta dig. Dina intressen och hobbies ger en bra startpunkt för samtal med andra människor, så se till att inkludera dem i din bio! Du behöver inte skriva en roman om dig själv – två-tre meningar räcker ofta gott och väl. Kommentera nyheter, dela artiklar eller bilder från ditt liv – allting bidrar till att göra din bio mer intressant och personlig!