Twitter – ett kort introduktion

Twitter är ett online-meddelandeprogram som gör det möjligt för användare att skicka korta meddelanden, kallade ”tweets”, till deras följare. Det finns flera olika sätt att använda Twitter: via webbläsaren, genom en mobilapplikation eller via SMS (textmeddelande). Twitter har cirka 320 miljoner aktiva Användare per månad och är därför en av de största sociala medieplattformarna i världen.

Twitter – en kort introduktion

Twitter är en social media-tjänst som lanserades den 21 mars 2006. Twitter gör det möjligt för användare att skicka och ta emot korta meddelanden, kallade tweets. Tweets kan innehålla bilder, video eller länkar till andra hemsidor. Twitter har cirka 320 miljoner aktiva användare per månad (januari 2016). I Sverige finns det cirka 2,6 miljoner twitterkonton (augusti 2015).

Varför använda Twitter?

Twitter är en social mediamjukvara som gör det möjligt för användare att skicka korta meddelanden, kallade tweets. Twitter är mycket populärt bland internetanvändare och har flera anledningar till sin popularitet. För det första är Twitter enkelt att använda. Du behöver bara registrera dig på Twitter-webbplatsen och börja skicka dina egna tweets eller läsa andra människors tweets. Det tar inte mycket tid och du kan göra det när som helst, var som helst. För det andra har Twitter massor av funktioner som gör den mer intressant och rolig att använda. Du kan följa andra Twitterere (personer eller företag) och se deras senaste tweets i din egen feed (flöde). Dessutom finns det olika sorters hashtags (#), vilket gör det enkelt att hitta tweets om specifika ämnen som du är intresserad av. Ofta används Twitter av personer eller företag för marknadsföring purposes.Detta is becauseTweets are easy to share with others and can quickly reach a large audience through the use of hashtags.

Hur fungerar Twitter?

Twitter är ett microbloggningssystem som gör det möjligt för användare att kommunicera med varandra genom att skicka och ta emot korta meddelanden, kallade tweets. Tweets kan innehålla text, bilder, länkar eller andra filer och är begränsade till 140 tecken. Twitter-konton är offentliga av default, men användare kan välja att göra sina konton privata.

Twitter fungerar på flera olika sätt. För det första är det en plattform för realtidskommunikation, vilket innebär att användare snabbt och enkelt kan dela sin aktuella status med andra Twitter-användare. Detta gör Twitter mycket lämpligt för nyhetsflöden och live-uppdateringar. Plattformens andra huvudfunktion är dess sociala aspekt – genom att följa andras konton och tweeta regelbundet blir man snabbt en del av den stora Twitter-gemenskapen.

Tips för bättre tweets

Twitter är ett av de mest populära sociala medierna i världen, och det är inte svårt att förstå varför. Med Twitter kan du enkelt kommunicera med dina vänner och bekanta, samtidigt som du håller dig uppdaterad på nyheter och trender. För att få ut mest möjligt av Twitter, finns det dock några saker du bör tänka på. Här är några tips för bättre tweets:

• Se till att dina tweets är intressanta och informativa. Ditt tweet ska ha en mening och vara relevant för din publik. Undvik onödiga inlägg eller inlägg som bara syftar till att skapa kontroverser.

• Använd hashtags (#) för att göra dina tweets mer sökbara och lättare att hitta av andra användare. Men använd inte fler hashtags än nödvändigt – två eller tre räcker ofta gott.

• Var aktiv på Twitter! Delta i diskussioner, retweetar (RT) andras tweets och tagga (@) personer i dina egna tweets om det passar sig. Ju mer aktiv du är, desto större chans har du att bli uppmärksammad av andra användare – och följande!

Vanliga frågor och svar

De flesta människor har någon gång stött på ett problem som de inte kunde lösa själva. Detta är inte ovanligt och det finns massor av frågor som folk ofta ställer. Här är några vanliga frågor och svar om allt från teknik till vardagliga problem.

1. Jag har förlorat min mobiltelefon, hur kan jag spåra den?

Om du har förlorat din telefon finns det flera saker du kan göra för att spåra den. Först och främst kan du ringa ditt abonnemangsleverantör och be dem blockera din telefon så att ingen annan kan använda den. Du bör också logga in på ditt Google-konto (om du använder Android) eller iCloud-konto (om du använder iPhone) för att se om du kan hitta din telefon via GPS-spårning eller andra verktyg som de erbjuder. Andra alternativ inkluderar att installera en app som hjälper dig att spara uppgifter om var din telefon befinner sig, eller att leta igenom alla ställen dit du brukar ta med dig din telefon för att se om den ligger kvar någonstans.

2. Var finns det gratis Wi-Fi i närheten av mig?

Om du behöver ansluta till internet men inte vill betala för det finns det flera olika alternativ för gratis Wi-Fi. Mange caféer, restauranger, butiker och offentliga platser erbjuder gratis Wi-Fi till sina besökare, så det är bara att leta runt efter en skylt med texten ”Wi-Fi” eller ”Gratis Wi-Fi” i nyhetskiosken, lobbyn eller entrén av byggnaden dit du ska gå. Om det inte finns naturligtvis direkt i byggnaden kolla runtom porter och torg – ofta publiceras listor med gratis hotspots i trakten av offentliga platser online, t ex pÅ town’s webbsida . Som senaste utveckling blir det allt vanligare med outdoor access points / mesh nodes vilket ger mer täckning ute i stora parker etceteraso keep your eyes peeled for those too!