Vanliga misstag på Twitter – och hur du undviker dem

Twitter är ett av de mest använda sociala medierna i världen, och det är inte konstigt att många gör misstag när de använder den. Här är några vanliga misstag på Twitter – och hur du undviker dem:

1. Att inte följa tillbaka – Om du inte följer tillbaka folk som följer dig, kan det verka som om du är ofriendly eller elak. Se till att alltid följa tillbaka dina followers så att de vet att du uppskattar deras support.
2. Inaktivitet – Ett annat vanligt misstag på Twitter är inaktivitet. Det är viktigt att regelbundet tweeta och interagera med andra användare, annars kommer din feed snart att bli tråkig och ingen kommer att bry sig om det du har att säga.
3. Falska profiler – Det finns många falska profiler på Twitter, så se till att du verifierar vem personen verkligen är innan du börjar följa dem eller interagerar med dem på något sätt.
4. Spamming – Spamming är aldrig ok, oavsett om det handlar om tweets eller direktmeddelanden (DMs). Om personer bara ser massor av reklam från dig i deras feed, kommer de snart blockera dig eller gilla dig mindre. Gör istället en bra mix av olika typer av innehåll (nyheter, blogginlägg, bilder etc.) så hjälper du ditt varumärke stort!

Att inte använda hashtags

Det är mycket enkelt att inte använda hashtags. Allt du behöver göra är att inte skriva dem när du postar ett inlägg på sociala medier. Detta kan vara svårt för vissa människor som är vana att alltid använda hashtags, men det är definitivt inte omöjligt. Det finns inget fel med att inte använda hashtags och det kommer inte påverka ditt inlägg eller hur andra människor ser det.

Att vara för inaktiv

Det finns flera skäl till varför det är dåligt att vara för inaktiv. För det första så leder det till en dålig cirkulation av blodet i kroppen, och detta kan ge upphov till olika typer av hälsoproblem. Dessutom minskar muskelmassan när man är för inaktiv, och detta gör att man blir mindre motståndskraftig mot trötthet och orkar mindre med allmänna aktiviteter.

Att inte engagera sig i konversationer

Det finns olika skäl till varför man inte vill engagera sig i konversationer. Kanske är man trött på att prata och bara vill lyssna, eller så känner man sig obekväm i sociala situationer. Oavsett anledning är det helt OK att hålla tyst när man inte känner för att prata. Det är dock viktigt att inte verka ofriendly eller ointresserad, eftersom det kan uppfattas som respektlöst mot personen som försöker starta en konversation. Ett tips är därför att leende och se glad ut, så visar du att du lyssnar och bryr dig trots att du inte pratar.

Att twittra för mycket reklam/marknadsföring

Twitter är en av de mest populära sociala medierna i dag. Det är en kortfattad microbloggingtjänst som gör det möjligt för användare att skicka korta meddelanden, kallade tweets. Twitter har också blivit ett mycket effektivt verktyg för marknadsföring och reklam. Företag använder twitter för att nå ut till sina kunder och potentiella kunder på ett mer personligt och interaktivt sätt. Men det finns en risk att twittra för mycket reklam/marknadsföring, vilket kan irritera dina followers och leda till att du tappar fler followers än vad du vinner.

att inte vara personlig

Det finns många olika skäl till varför man inte skulle vara personlig. Man kan till exempel ha en mycket privat livssituation, eller kanske har man bara inte lust att dela med sig av sina innersta tankar och känslor. Det är helt upp till den enskilde vad han eller hon vill göra med sin privata information, men det är i allmänhet bra att tänka igenom detta innan man bestämmer sig för hur personlig man vill vara mot andra människor.